Produse pentru minuka hutenbons (3)

Ciuperci Enoki

Ciuperci Enoki

Enoki este format dintr-un capac mic, alb sau bej, și un picior lung care poate măsura până la 10 centimetri. Enoki crește în buchete și se cultivă pe trunchiuri sau pe un mediu pe bază de rumeguș. Este cultivat în principal în Japonia. Enoki are o aromă dulce, fructată și o pulpă ușor crocantă. Ciupercile enoki sunt excelente crude în salate sau gătite rapid. Totul este gata de utilizare. Sfaturi de preparare Ciupercile asiatice necesită doar puțin curățare. Este bine să le ștergeți cu o cârpă umedă (spălarea cu multă apă le-ar îndepărta o parte din aromă). La Enoki, totul este bun. Este „gata de utilizare”. Vă recomandăm doar să tăiați extremitatea acoperită cu substrat. Enoki este delicios crud. Decorează și asezonează salate și sandvișuri. Se adaugă în supe (folosit ca vermicel) și în preparate gătite în stil oriental, adăugându-l la sfârșitul gătitului pentru a-i păstra aroma delicată. Sfaturi...
Legume - Chanterelles

Legume - Chanterelles

Ele se recunosc după pălăria lor în formă de pâlnie, de culoare gri închis sau nuanțată cu galben luminos. Carnea lor este gălbuie și aromată. Sunt folosite în special în amestecuri. Sfaturi de preparare Chanterelle-urile provenite din natură, deși controlate la recoltare și la ambalare, trebuie curățate respectând principiile următoare: - Tăiați 2-3 mm din tulpini - Periați delicat ciupercile, pălăria și lamela cu ajutorul unei pensule mici pentru a le curăța de eventualele spini sau crenguțe prezente. - Spălați doar dacă este necesar (prezența pământului), trecând ciupercile sub apă sau ștergându-le delicat. Gătire: întotdeauna să le prăjiți la "foc iute" în tigaie și să le consumați crocante, de preferat. Ciupercile tăiate și „gata de utilizare” necesită, desigur, doar să fie gătite. Sfaturi de conservare Chanterelle-urile pot prezenta caracteristici diferite în funcție de perioada de recoltare sau de...
Ciuperci - Morile

Ciuperci - Morile

Morile sunt ciuperci de primăvară cu un capac alveolat de culoare brun deschis, cu picior alb și pulpă albicioasă. Morile sunt comestibile excelente, cu condiția să fie gătite suficient. Sfaturi de preparare Ciupercile de pădure provenite din natură, deși controlate la recoltare și la ambalare, trebuie curățate respectând principiile următoare: - Tăiați 2-3 mm din picioare - Periați delicat ciupercile, capacul și lamelele cu ajutorul unei pensule mici pentru a le curăța de eventualele spini sau crenguțe prezente. - Spălați doar dacă este necesar (prezența pământului) trecând ciupercile sub apă sau ștergându-le delicat. Gătire: întotdeauna prăjiți-le la "foc iute" în tigaie și consumați-le crocante, de preferință. Sfaturi de conservare Morile pot prezenta caracteristici diferite în funcție de perioada de recoltare sau de proveniență. Din acest motiv, ne străduim întotdeauna...